Vrijwilligersvacatures

Wij hebben uw hulp hard nodig!

Wij werken met beroepskrachten en vrijwilligers. Samen zorgen wij ervoor dat kwetsbare doelgroepen de beste hulp en aandacht krijgen die er is. Lijkt het u wat om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!

 

Vrijwilligers voor de Dagbesteding gezocht!

Inmiddels bieden we al weer 2 jaar dagbesteding aan voor ouderen in ‘De Waard’ te Bergambacht. Met groot succes. De groepen zitten mooi vol en zijn erg gezellig. Dankzij enthousiaste vrijwilligers!

We kunnen goed op de maandag nieuwe vrijwilligers inzetten. Wie kan er goed omgaan met ouderen en is creatief? Kun je bijvoorbeeld  1 x per 14 dagen?

Graag contact opnemen met j.gerbrandts@swok-midden.nl of via 0182-350012.

MEE op Weg zoekt maatjes!
Ben jij een enthousiaste reiziger van openbaar vervoer? Of ben jij die sportieveling die liever de fiets pakt dan de trein? En wil jij mensen met een beperking zelfstandig leren reizen?
Word dan maatje bij MEE op weg in de Krimpenerwaard! Je loopt een kortdurend traject met een van onze deelnemers. Tijdstip plan je in overleg met de deelnemer.

Lees meer over de vacature! > vacature OV maatje 2018

Bekijk hier het promofilmpje!


Momenteel hebben wij dringend behoefte aan:
Blije Rijder Chauffeurs
OV (fiets) maatjes
Vrijwilligers die individuele tablet/mobiele telefoon/computer uitleg kunnen geven!

Zie onder aan deze pagina wat voor een vrijwilligerswerk wij o.a. te bieden hebben.

Voordelen voor vrijwilligers

U kunt uw curriculum vitæ uitbreiden met werkervaring. Ook hebben we jaarlijks mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Tevens organiseren wij elk jaar een bijeenkomst rond de dag van de vrijwilliger in december. Alsmede krijgt u 20% korting op ons cursus aanbod. Tot slot kunt u ruim 250 andere vrijwilligers ontmoeten. Allemaal leuke, aardige, behulpzame mensen!

Heeft u een uitkering?

Wij nemen graag contact op met het UWV.
Onze organisatie biedt aan veel mensen vrijwilligerswerk ook als zij een uitkering hebben.

 • Activiteitenbegeleider Dagopvang

  Zou u op vrijwillige basis mensen willen ondersteunen bij de Ontmoetingsgroep in de Waard? De ontmoetingsgroep in Zalencentrum de Waard heet ook wel de Onbeschutte Dagopvang. Hier komen mensen met beginnend geheugenverlies, kleine fysieke beperkingen en/of eenzaam zijn.

  Er wordt gewerkt vanuit een dagprogramma. Uw werk zal bestaan uit het bedenken en begeleiden van activiteiten. Ook lichte verzorgende werkzaamheden als koffie zetten, helpen de tafel laten dekken en een afwasje doen, horen bij de taken.

  De onbeschutte dagopvang is op maandag en donderdag van 10.00-14.00 uur. U werkt volgens een rooster en kunt zelf aangeven wanneer u beschikbaar bent. Naast vast inzetbare krachten zijn we ook op zoek naar invallers.

  De vrijwilliger krijgt waar nodig deskundigheidsbevordering en is er altijd professionele ondersteuning achter de hand.

  Vergoeding: Indien gewenst ontvangt u een reiskostenvergoeding.

  Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via onderstaand contactformulier!

 • Administratief Ondersteuner

  Administratieve ondersteuning is er voor mensen die niet in staat zijn dit zelfstandig te doen en die geen beroep kunnen doen op familie en directe omgeving.

  Voorbeelden van administratieve ondersteuning zijn:

  • Ondersteunen bij het ordenen van de administratie.
  • Ondersteunen bij het invullen van formulieren.

  Als Administratief Ondersteuner helpt u cliënten met het op orde brengen en houden van hun administratie. Ook coacht u de cliënt naar zelfstandigheid.

  Werkgebieden: Ammerstol, Bergambacht en/of Berkenwoude.

  Vergoeding: Direct van de cliënt ontvangt u een onkostenvergoeding. Het totaalbedrag is afhankelijk van de tijdsduur van de klus. Een klus mag in principe de 3 uur niet overschrijden. De reiskosten vanaf uw woonadres naar het adres van de cliënt ontvangt u van ons.

  Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via onderstaand contactformulier!

 • Boodschappenhulp

  De Boodschappenhulp voorziet in de vraag naar ondersteuning zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. U wordt meestal gekoppeld aan een vaste klant, maar het is ook mogelijk om als invaller te fungeren. Het is wenselijk om een rijbewijs te hebben, te beschikken over een auto en een inzittende-verzekering. Meestal wil de oudere mee, maar dit is soms niet mogelijk.

  Interesse of meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier!

 • Chauffeur Blije Rijder

  Vervoerservice de Blije Rijder is er voor het vervoeren van ouderen en andere kwetsbare doelgroepen van deur tot deur uit de kernen Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. Zo willen we voorkomen dat mensen in een sociaal isolement raken. We streven ernaar met dit vervoerssysteem de mogelijkheid tot deelname aan het maatschappelijk en sociaal verkeer te vergroten. Het gaat om ritten die niet met de Groene Hart Hopper of taxi gereden kunnen worden, bijvoorbeeld omdat dit in verhouding veel te duur is, of niet vergoed wordt. Ook is begeleiding mogelijk bij een bezoek aan het ziekenhuis.

  Werktijden: Het vervoer geschiedt op aanvraag. U werkt op oproepbasis.

  Werkgebieden: We matchen de cliënten zoveel mogelijk die woonachtig bij u in de buurt zijn. Onze cliënten komen uit Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude.

  Vergoeding: U ontvangt direct van de klant een reiskostenvergoeding. De reiskosten vanaf uw woonadres naar het adres van de klant ontvangt u van ons.

  Vindt u het leuk om auto te rijden en om een praatje met mensen te maken? Meldt u dan aan als chauffeur voor de Blije Rijder via onderstaand contactformulier.

 • Financieel Ondersteuner

  Bent u financieel deskundig? Begrijpt u de toeslagen? Kunt u een IB aangifte doen? Of kunt u overzicht maken van de inkomsten en uitgaven?

  Financiële ondersteuning is er voor mensen die niet in staat zijn dit zelfstandig te doen en die geen beroep kunnen doen op familie en directe omgeving.

  Voorbeelden van financiële ondersteuning zijn:

  • Ondersteunen bij het regelen van kwijtscheldingen.
  • Helpen bij het toeleiden naar de schuldhulpverlening van de gemeente.
  • Assisteren bij kleine schulden (tot € 5.000,-).

  Indien nodig begeleidt u de cliënt naar een eventueel vervolgtraject, zoals schuldhulpverlening.

  Vergoeding: Indien mogelijk ontvangt u van de cliënt een onkostenvergoeding. Het totaalbedrag is afhankelijk van de tijdsduur van de klus. De reiskosten vanaf uw woonadres naar het adres van de cliënt ontvangt u van ons.

  Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via onderstaand contactformulier!

 • Gastvrouw/Gastheer

  Er is niets belangrijker dan met andere mensen samen zijn. Gewoon even praten, de dag doornemen, lief en leed delen. Dat kan in onze kernen op diverse plekken. Daar zijn heel veel gastvrouwen en gastheren voor nodig! Vind je het leuk om het andere mensen naar de zin te maken?

 • Informatief Huisbezoeker

  Jaarlijks bieden wij een informatief huisbezoek aan alle 75-, 80- en 85-jarige inwoners van onze zes kernen. In het huisbezoek wordt er informatie gegeven over de dienstverlening en ontmoetingsactiviteiten van de SWOK-Midden. In dit gesprek kan er bijvoorbeeld naar voren komen hoe de oudere zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen, welke zorg er voor mantelzorgers is of waar ouderen terecht kunnen bij bepaalde vragen over de zorg. Het contact met de oudere staat in het bezoek centraal.

  Voor deze dienstverlening zoeken we naar vrijwilligers die bij ouderen op informatief huisbezoek willen gaan. U bezoekt 10-20 adressen per jaar waarbij u de mensen interviewt en informeert. De bezoeken vragen 6 tot 10 uur per maand, inclusief vier keer per jaar een vergadering en tussentijdse afstemming. Na aanmelding volgt er een introductiebijeenkomst rond het afleggen van huisbezoeken.

  Vindt u het leuk om mensen te informeren over de mogelijkheden binnen het welzijnsgebied? Meldt u dan aan als Informatief Huisbezoeker!

 • Klusser

  Bent u handig en kunt u klusjes doen in en om het huis? Te denken valt aan een lampje ophangen, een krakend scharnier smeren, een stoeptegel recht leggen, een struik snoeien en nog veel meer… Reageren? Graag!

 • Levensboek Schrijver

  We hebben een team van 10 vrijwilligers die voor inwoners van onze kernen een boek schrijven, een Levensboek. We zetten dit middel in bij eenzame mensen.  De schrijver interviewt en schrijft. Je krijgt er les in als je dat wilt. In interviewen, schrijven, Word gebruiken, foto’s bewerken. We hebben van alles om je te ondersteunen! Leuk om je hierin te ontwikkelen? Of kan je het allemaal al? We kunnen elke jaar nieuwe schrijvers gebruiken!

 • Vrijwilliger Lokale Commissie

  De Lokale Commissies van Ammerstol en Bergambacht kunnen wel wat helpende handen gebruiken! De commissies maken een jaarprogramma voor de inwoners van hun kern. Samen voeren ze deze uit. Vindt u het leuk om activiteiten te bedenken? De Lokale Commissies zijn gezellig, betrokken, gevarieerd van bezetting en oh zo belangrijk!

 • Maatje

  Wil je graag een handje helpen, een steun voor de ander zijn of samen met iemand leuke activiteiten ondernemen en ben je niet bang voor een serieus gesprek? Dan is vrijwilligerswerk als maatje iets voor jou!

  Het maatjesproject van Stichting Welzijn en Ondersteuning Krimpenerwaard-midden (SWOK-Midden) brengt vrijwilligers en hulpvragers samen. Bij deze vrijwilligersdienst is verbondenheid en plezier hebben in het contact essentieel. Een maatje kan voor een langere tijd met iemand optrekken. Een luisterend oor bieden, samen wandelen of een spelletje spelen, jullie bepalen samen wat je gaat doen. Ook een luchtig gesprek is al een fijne afwisseling voor de hulpvrager bij de dagelijkse beslommeringen. De kracht van jouw rol als maatje is dat jij de verbondenheid in de samenleving versterkt voor de hulpvrager. Als maatje open je deuren, verbreed je paden en ben je een steun voor de ander.

  Voordelen

  Maak een verschil, voor de ander en voor jezelf!

  • Je leert nieuwe mensen kennen en je netwerk vergroten.
  • Het kost weinig tijd. Het kan vaak op flexibele basis (1 keer per week tot 1 keer per maand).
  • Het is gezellig, nuttig en leerzaam.
  • Het geeft je voldoening om iets te doen voor een ander.
  • Het kan een opstapje zijn naar betaald werk of om na te gaan of een beroep bij je past.
  • Het is een prima middel om je cv of competenties op pijl te houden.

  Als maatje kun je wat betekenen voor ouderen, mantelzorgers, mensen met een beperking en kwetsbare volwassenen. Kortom voor iedereen die wel wat ondersteuning of afleiding kan gebruiken.

  Gevraagd

  • Je bent communicatief vaardig, positief ingesteld en betrouwbaar.
  • Je kunt met enige regelmaat een verbintenis met de ander aangaan.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent woonachtig in de Gemeente Krimpenerwaard.

  Procedure

  Voorafgaand aan het traject wordt er een kennismakingsgesprek gehouden met de Welzijnsconsulent. Daarna volgt er een driegesprek met de hulpvrager, maatje en de Welzijnsconsulent. Als de klik er is, dan kan er gestart worden. In het vervolg van de contactperiode is de Welzijnsconsulent op de achtergrond aanwezig. Natuurlijk kun je bij de Welzijnsconsulent terecht voor vragen. De afspraken die er worden gemaakt zijn altijd in samenspraak en kunnen flexibel ingezet worden.

  Aanmelden

  Word maatje en meld je aan via https://swok-midden.nl/vrijwilligersvacatures/
  of bel naar 0182-350012 (09.00-13.00 uur) voor een kennismakingsgesprek, of voor meer informatie.

   

  Contactpersoon Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude: Petra WolffenbuttelContactpersoon Haastrecht, Stolwijk en Vlist: Jolanda Gerbrandts
  0182-350012 / 06-216702790182-350012 / 06-25164877
  p.wolffenbuttel@swok-midden.nlj.gerbrandts@swok-midden.nl

   

  Vergoeding: Indien gewenst ontvangt u een reiskostenvergoeding.

   

  Geïnteresseerd? Neem contact op via onderstaand formulier!

 • Netwerkcoach

  We kunnen alles voor mensen oplossen maar misschien kunnen we wel familie, vrienden en buren mobiliseren om rondom iemand een goed vangnet te vormen! Een netwerkcoach helpt daarbij!

  Je wordt hiervoor opgeleid in 6 dagdelen, je krijgt er een mooi certificaat door. Je leert een aantal coachvaardigheden, leert iemand weer zelf actief te worden en nog veel meer. Alles volgens de methode van Movisie.

 • Respijtzorger

  Voor mantelzorgers die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen is het belangrijk om ook even tijd voor zichzelf te nemen, zodat zij niet overbelast raken. Respijtzorgers maken dat mogelijk. Zij nemen de zorgtaken van een mantelzorger voor een korte periode over om deze tijdelijk te ontlasten van de intensieve zorgtaak.

  Als respijtzorger kan u hierbij denken aan verschillende activiteiten, zoals wandelen, een spelletje doen of een fijn gesprek voeren. Ook is het mogelijk dat de mantelzorger ontlast wordt, doordat u met degene voor wie gezorgd wordt, tijdelijk buitenshuis een activiteit onderneemt.

  Wilt u een steentje bijdragen? Meldt u dan aan als Respijtzorger!

Voor- en achternaam (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Postcode (verplicht)

Plaatsnaam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Curriculum vitæ

Motivatie (verplicht)