Introductietraining (mantel)maatjes 2019

Bent u zich aan het oriënteren op vrijwilligerswerk? Wilt u zich inzetten voor een ander?

Stichting Welzijn en Ondersteuning Bergambacht/Vlist organiseert vanaf half april een introductietraining van 3 dagdelen (23 april, 30 april en 7 mei ochtend of avond tijd is nog niet bekend). Tijdens deze training maakt u kennis met de SWOK-Midden, het maatjes – en mantelmaatjeswerk, leert wat dit werk inhoudt en opbrengt en gaan we op een interactieve manier aan de slag met thema’s als: grenzen stellen, communicatie, dementie, rouwverwerking etc. Is uw interesse gewekt? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar vol = vol. De introductietraining is gratis, na afloop krijgt u een certificaat van deelname. Voor inschrijven of meer informatie bel: 0182-350012 of mail info@swok-midden.nl onder het kopje: ‘Deelname introductietraining (mantel)maatjes’.

 

Terugblik Introductietraining 2018

Tijdens de afgelopen maanden heeft er een belronde plaatsgevonden onder alle vrijwilligers, er werd onder andere gevraagd naar de status van het vrijwilligerswerk en naar de tevredenheid over de inhoud van het werk, daarnaast werd er gevraagd of men bereid was om ingezet te worden voor de dienst: ‘Mantelmaatjes’ een ‘zorgcentrale’ voor mantelzorgers die er even tussenuit willen of tijd nodig hebben om andere zaken te regelen.

Door een aanzienlijke groep vrijwilligers werd toegezegd dat zij op incidentele basis ingezet willen worden, fantastisch!

Ter voorbereiding heeft afgelopen oktober 2018 een tweede introductietraining plaatsgevonden voor zowel maatjes als mantelmaatjes.

Dertien vrijwilligers hebben deelgenomen aan de training. De training bereidt (mantel)maatjes voor op vrijwilligerswerk in de thuissituatie bij mensen. De laatste trainingsochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch en de certificaatuitreiking door de wethouder.