Levensboek

Levensboek

“ieder mens is een verhaal”

Een levensboek is een boek over iemands leven. Door terug te kijken wordt de mogelijkheid gecreëerd om met iemand belangrijke gebeurtenissen uit het leven te herbeleven. Foto’s ondersteunen daarbij de tekst. Het levensboek kan gebruikt worden om herinneringen op te halen en in gesprek te raken. Het helpt ouderen om hun identiteit zo lang mogelijk vast te houden. Zo gaan de verhalen niet verloren. Een levensboek is niet alleen bijzonder voor u zelf, maar ook voor bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen. Het levensboek is geen complete autobiografie, maar meer een sfeertekening. Het bezig zijn met- en het krijgen van een levensboek is een bijzondere en leuke ervaring, waar met veel plezier op wordt teruggekeken.

Graag maakt de Welzijnsconsulent met u een afspraak om u zo wat beter te leren kennen. Daarna gaat de Welzijnsconsulent op zoek naar een vrijwilliger die bij u past. Vervolgens maken we een afspraak met u, de vrijwilliger en de Welzijnsconsulent. Na dit kennismakingsgesprek maakt u afspraken met de vrijwilliger. Deze komt bijvoorbeeld één keer in de week bij u langs het boek te maken. Aan de hand van belangrijke thema’s in uw leven voert de vrijwilliger het gesprek met u en maakt hier een verhaal van. De daarop volgende keer leest u wat de vrijwilliger heeft geschreven en laat u hier eventueel wijzigingen in doorvoeren. Daarna is er weer een gelegenheid om te vertellen en te schrijven. Zo maken onze vrijwilligers een prachtig boek voor u met herinneringen, foto’s en speciale momenten uit uw leven.

Uiteraard heeft de vrijwilliger geheimhoudingsplicht en wordt het boek enkel aan u verstreken. U kunt het boek zelf bij bestellen voor vrienden en familie.

Na de uitreiking van het levensboek krijgt u een uitnodiging om deel te nemen aan de gezelligheidsgroep ‘De Vertelkring’. Met elkaar wordt er gesproken over ervaringen rond het maken van zo’n boek en over andere thema’s van vroeger.

Wij helpen u graag bij het vervaardigen van uw levensboek. Heeft u interesse of kent u iemand die graag een levensboek zou willen ontvangen? Neem dan contact op met één van onze Welzijnsconsulenten.