Dagopvang – ontmoetingsgroepen

Dagopvang, de Ontmoetingsgroep

De ‘onbeschutte’ dagopvang, ofwel de Ontmoetingsgroep, is voor mensen met lichte problematiek, die behoefte hebben aan opvang buitenshuis, of een zinvolle dagbesteding. Op deze manier kunnen we ook de mantelzorger een aantal dagen in de week ontlasten. Ook mensen die fysiek achteruit gaan of met een lichamelijke handicap kunnen in de terecht. Tenslotte kunnen mensen een plek krijgen, die thuis erg eenzaam zijn en die op weinig anderen kunnen terug vallen. Mensen met ernstigere problematiek (met indicatie van het WMO-loket) gaan naar de zogenaamde ‘beschutte’ dagopvang.

Doelgroep ‘onbeschutte’ ontmoetingsgroep in het kort:

  • Als u weinig contacten meer hebt;
  • Vergeetachtig begint te worden en baat hebt bij een leuk activiteitenprogramma;
  • Als uw partner tijd voor zichzelf nodig heeft;
  • Voor mensen zonder indicatie.
  • Wij stemmen onze activiteiten zoveel mogelijk af op de interesse van de deelnemer.

De Ontmoetingsgroep is open op dinsdag en donderdag van 10.00-14.00 uur. De SWOK-Midden voert deze opvang uit met vrijwilligers, ondersteund door professionals.

U kunt terecht in de locatie Bergambacht (De Tulp) en Haastrecht (Parkzicht). Tijdelijk kunnen de tijden en locaties wegens CORONA-omstandigheden veranderd zijn.

Hoogstwaarschijnlijk starten we dit jaar ook in Stolwijk een ontmoetingsgroep op de woensdag. Informeer naar de mogelijkheden.

Prijzen 

Bergambacht: Eigen bijdrage van de deelnemers bedraagt 6 euro per dag voor lunch, koffie en frisdrank .

Haastrecht: Eigen bijdrage van de deelnemers bedraagt 9 euro per dag voor een warme maaltijd, koffie en frisdrank.

 

Als mantelzorger bent u welkom om ’s ochtends een kopje koffie mee te drinken.  U bent van harte welkom.

Meer informatie of aanmelding kan via onze Welzijnsconsulent Jolanda Gerbrandts voor Haastrecht  j.gerbrandts@swok-midden.nl. Voor Bergambecht neemt u contact op met Yvonne Maas, y.maas@swok-midden.nl

 

 

Alternatieven

De onderstaande alternatieven zijn er voor mensen die thuis wonen, maar intensievere begeleiding en hulp nodig hebben dan voor de onbeschutte dagopvang.

Activiteitencentra

Dagverzorging van Zorgpartners Midden-Holland is er voor ouderen die door lichamelijke, sociale of geestelijke problemen vermindert contact hebben met anderen. Als deelnemer aan de dagverzorging kunt u zelf kiezen voor bepaalde activiteiten, zoals handvaardigheid, bewegen of een gezelschapsspel.

De Hoekse Gang van Gemiva-SVG Groep in Bergambacht is een woon- en werklocatie voor mensen met een verstandelijke handicap, waar cliënten kunnen wonen en/of werken. De cliënten onderhouden samen met begeleiders het terrein en stallen van de manege. De locatie bestaat uit een woonboerderij, een activiteitencentrum en een manege.

De Baanbreker van Gemiva-SVG Groep in Stolwijk is een activiteitencentrum waar dagelijks ongeveer 40 mensen met een verstandelijke beperking, een meervoudige complexe handicap of lichamelijke handicap komen voor dagbesteding. Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de individuele vraag van de cliënt.

Ontmoetingscentrum Zilverplein Schoonhoven. De ontmoetingscentra van de Vierstroom bieden psycho sociale ondersteuning aan mensen met dementie en hun naasten. Op een laagdrempelige wijze bieden we begeleiding, ondersteuning, advies, instructie en voorlichting op het gebied van dementie. Lopikerplein1, 2871AN Schoonhoven | +31 (0)88 0900481  of +31 (0)6 18753885 | oc.schoonhoven@vierstroomzorgthuis.nl

Zorgboerderijen

Talento3 is een kleinschalige zorgboerderij in Bergambacht die activiteiten en begeleiding biedt aan kinderen, pubers en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychische aandoeningen en problemen.

Boerderij aan de Groene Weg van Both BoerenZorg is een zorgboerderij in Berkenwoude.

Zorgboerderij Gravestein is een zorgboerderij met een melkveebedrijf, gelegen tussen Haastrecht en Hekendorp voor jongeren en volwassenen.

Zorgboerderij Cornelishoeve te Haastrecht

Zorgboerderij Kinderen op Stap te Haastrecht

Zorgboerderij Bogaard te Stolwijk

Zorgboerderij De Regenboog te Stolwijk

Stichting Christelijke Zorgboerderij Krimpenerwaard te Vlist

Of kijk op zorgboerenzuidholland