Boodschappenhulp

Kunt u uw boodschappen niet meer zelfstandig doen? Er zijn tal van oplossingen!

Boodschappenhulp voor Ammerstol, Berkenwoude en Bergambacht

‘De Boodschappenhulp’ is een dienst van de SWOK-Midden die voorziet in de vraag naar ondersteuning zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Deze dienst is er voor twee groepen mensen:

  1. U doet samen met de Boodschapenhulp uw boodschappen.
  2. U kunt niet meer zelfstandig boodschappen doen en de Boodschappenhulp doet uw boodschappen. Voor u kan de Boodschappenhulp worden ingezet om de boodschappen in huis te halen. De vrijwilliger haalt het boodschappenbriefje bij u op en brengt de boodschappen bij u thuis. Het is wenselijk dat u een gedetailleerd boodschappenlijstje maakt met het aantal, de hoeveelheid (bijvoorbeeld een pond- of kiloverpakking) en/of het merk van het gewenste artikel. Spreek ook af in welke winkel de boodschappen gehaald moeten worden en vraag om het bonnetje. Indien deze situatie lang aanhoud kan er middels een van onze netwerkcoaches gekeken worden naar een meer structurele oplossing.

Mede doordat onze dienst geheel op vrijwilligers draait dient u uw verzoek minstens drie werkdagen van tevoren in te dienen, maar bij voorkeur zo snel mogelijk. Als u later belt kunnen wij niet garanderen dat wij u Boodschappenhulp kunnen aanbieden. U kunt uw verzoek indienen door contact met ons op te nemen.

De kosten zijn gebaseerd op vaste tarieven, vraag hiernaar. Hier bovenop komen, indien gemaakt, de parkeerkosten. Het eerste uur is gratis en daarna volgt een onkostenvergoeding van € 2,50 per uur. U rekent direct af met de vrijwilliger.

Speciaal voor Ammerstol en Bergambacht

De SWOK-Midden werkt samen met Unieckzorg! Elke vrijdag kunt u door een vaste groep mensen uw boodschappen laten halen. Zij halen uw boodschappenlijstje thuis bij u op en gaan onder begeleiding van hun teamleider boodschappen doen.

Eén dag van te voren bellen kan! Wij zijn nog op zoek naar adressen voor hun! Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht voor Haastrecht en Vlist

Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht kan u ondersteunen in de boodschappen. Tel. 0182-795361 / 0182-503415 / 0182-501780

 

Histo Stolwijk

De Histo in Stolwijk kunt u helpen bij uw boodschappen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SWOK-Midden tel. 350012

 

Alternatieven

Attent Ammerstol: telefonisch boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen.

PLUS Van der Vlist in Bergambacht: telefonisch en online boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen.

Gereformeerde Gemeente te Berkenwoude: voor zieken en ouderen uit Berkenwoude met een tijdelijke hulpvraag.

COOP Haastrecht: bestellen, bezorgen/ophalen.

COOP Stolwijk: online boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen.

Albert Heijn: online boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen.